sobota 7. decembra 2013

Húsky

V lete má moja nevesta Ali narodeniny a to býva pre mňa problémom, lebo neviem, aký jej kúpiť darček. Tentokrát ma napadlo, že by som jej mohla vyšiť nejaký obrázok. Ona nevie vyšívať a možno práve preto by ju to potešilo. Prezrela som všetky svoje časopisy a knihy staré celé desaťročia. Pátrala som po niečom vhodnom, teda nie moc náročnom, ale milom, aj na internete a vybrala som obrázok s húskami, káčerom a kohútom. Kde som ho našla? No predsa na internete, zistila som, že tam si tada mám z čoho vyberať! Motívov je  veľa voľne dostupných, už netreba prezerať časopisy v novinových stánkoch a vybrať ten, v ktorom sa mi páči toho viac. Celé hodiny si dnes môžem listovať, prezerať a tešiť svoju dušu!
Vyšívať som začala pomaly, potrocha, ale keď som bola na konci, uvedomila som si, že ma to zaujalo a bola by škoda skončiť s tým.
Katastrófa nastala pri škrobení obrázka. Akonáhle som obrázok namočila v roztoku voňavého škrobu, videla som, že červená farba na srdiečkach začala púšťať. Rýchlo som ho vybrala a ani nežmýkala, len som ho vystrela a nechala trocha presušiť. Každú chvíľu som sa naň pozerala, najskôr som zúrila, že moja práca vyšla zrejme navnivoč, neskôr som sa aj rozplakala a rozlútostila, veď bol čas narodenín a môj darček nevychádza tak, ako som si ho predstavovala.  Keď som ho však vyžehlila, rodina skonštatovala, že to nie je také hrozné a nech ho dám zarámovať. 
Tu vidno výsledok:














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára