sobota 1. marca 2014

Experiment

Zo včera mi zostala asi polovica stopkového zeleru. Na dnes som mala v pláne robiť na obed zemiakové placky. Urobila som teda malý experiment a nastrúhala som zeler k zemiakom. Ďalej som postupovala ako vždy. Pridala som cesnak, rascu, majoránku soľ, 3 vajcia, hladkú múku (len málo, zvyšnú vodu zo zemiakov radšej vyčrpkám lyžicou). Zemiaky strúham inakšie ako moja maminka. Používam hrubé strúhadlo, teda zemiaky sú hrubšie pásiky.

Na mojom strúhadle vidno, že ho používam už 38. rok! Deti sa mi už aj smiali a chceli mi kúpiť nové. Nepristala som.
Vyprážala som na bravčovej masti. Na panvicu si robím až tri, ale menšie. Nemám potom problém s prevracaním. Hneď prvú placku som skúsila a bola som milo prekvapená. Chuť bola výborná! 




Až potom som sa rozhodla, že z dnešného obeda napíšem nový príspevok na blog. Nechcem, aby sa niekomu z čitateľov zdalo, že varím s láskou. Nie je to pravda. Varím a pečiem celé roky len preto, že musím. Nie je to moje hobby. Poteší ma však, ak mojej rodine chutí a dostanem pochvalu. Keď prídu domov naše deti, rada im uvarím ich obľúbené jedlá. 

K zemiakovo - zelerovým plackám som uvarila bylinkový čaj. Z "dobrej mysle" -   pamajorán obyčajný, alebo oregano. Je to z vlastného zberu.


A ešte k peci. Je to môj najmilší kus v našom dome! Denne v nej kúrim a aj na nej varím. Len niekoľko horúcich letných dní ju nechávam oddýchnuť. Vtedy varím na modernej varnej doske. Minulé leto mala väčšie využitie, vraj za to môže globálne otepľovanie (hahaha).


Vôňa pritiahla môjho manžela. Do čaju si dal vlastný medík (je totiž zanieteným včelárom). Som rada, že chutilo aj jemu. Samozrejme, že nám zostalo aj na olovrant a možno aj na večeru. Keby boli doma naše deti, musela by som ich narobiť niekoľkonásobne viac!




A moje vyšívanie? Včera som tomu moc neublížila! Zistila som, že som spravila chybu a musela som párať. Zaujímavé je, ako sa človek vekom stane trpezlivým a pokojným. Aspoň ja som sa takou stala. Pred 30 rokmi by som to šľahla do kúta a radšej by som začala znovu. Teraz som v pokoji párala a nanovo vyšívala!
Takže sa pozrite na dielo i keď sa niet čím chváliť:

Dnes všetkých čitateľov môjho blogu pozdravujem a ďakujem za návštevu! Budem rada, ak sa vrátite!
Daniela

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára