štvrtok 17. apríla 2014

Špenát

Dnešné vysielanie stanice Rádio Slovensko ma inšpirovalo pri rozhodovaní o dnešnom obede. Povedali, že na zelený štvrtok by sme mali mať na tanieri niečo zelené. V rannej téme sa pýtali svojich poslucháčov na spôsob, akým dokážu presvedčiť deti k jedeniu špenátu. 

Spomenula som si na to, ako to bolo u nás, keď boli deti malé. Učila som ich, že špenát je taký výborný, že si ho musia zaslúžiť. Zaslúžili si ho za výborné známky (čo nebol u nich problém), za upratané hračky, za turistický výkon, za tortičky v piesku........A predstavte si, naše deti špenát milujú. Aj keď prídu domov len na pár dní, potešia sa mu. Takúto fintu sme mali aj na čítanie kníh, či návštevu galérií a múzeí. Všetko sa vydarilo.

Dnešný špenát:



zemiaky, špenátový pretlak, smotana, soľ, rasca,
cesnak, medvedí cesnak, vajíčka

použila som ghee





dobrú chuť!

A zelené nemáme dnes len na tanieri. Prvýkrát sme dnes kosili aj trávičku na dvore. Škoda, že je moc zničená. Náš Boro (jazvečík) ju zničil za zimu. Na vine je sama zima! Nebolo snehu. Keď je celú zimu sneh, trávička je chránená pred Borovým stepovaním popri plote.



zakvitnutá previslá breza




levanduľa

pažítka





A zas nechýbali pri práci ani dvaja kamaráti:




Manžel sa včera tešil na sviatky jari:






A len tak pre porovnanie - sviatky jari pred rokom:



Dnes budem opäť pred rozhodnutím: čo začať vyšívať? Mám už totiž obrázok pre môjho manžela hotoví a som veľmi rada, lebo sa aj jemu moc páči:




Ďakujem za váš čas, ktorý ste venovali mojej práci!
Daniela

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára