streda 14. mája 2014

Orgován

Posledné dni sú upršané a k tomu dobre schladilo. Opäť sa teda dostavili traja "zamrznutí". Vďaka stále zatiahnutej oblohe a dažďu aspoň neklesá teplota pod nulu ani cez noc. Takže v záhradkách to všetko môže rásť a rásť. 

Nech si je ako chce, mne to neprekáža v tom, aby som išla na prechádzku. V Jasenovej práve kvitne orgován a to si predsa nenechám uniknúť. Každoročne chodím rada dedinou, ktorou sa šíri prenikavá orgovánová vôňa. Aj farby orgovánu sú nádherné. Od bielej až po sýto fialovú. Prvé tri obrázky sú ešte z víkendu, vidno to na polooblačnej oblohe:




































Na záver ešte jedna vôňa od Elizabeth Arden. Predstavím vám 5th Avenue. Samozrejme s orgovánom v hlave. Skrýva sa tam aj magnólia, mandarínka, bergamot, lipový kvet.  V srdci nájdeme ružu fialku, jazmín, klinček a muškátový kvet. Základ je vytvorený z jantáru, pižma, santalového dreva, kosatca a vanilky. Toto všetko a omnoho viac,  pôsobí vyvážene príjemne až vábne. 

Flakón vône 5th Avenue je vytvorený z číreho skla so zlatistým uzáverom. Svojimi jednoduchými a hranatými líniami pripomína vysoký mrakodrap. Celý pôsobí veľmi luxusne a vznešene.


Parfum 5th Avenue odporúčam mladým dievčatám a ženám, ktoré majú mnoho energie a elánu. Mal by sa používať v letných mesiacoch, kedy dokonale vynikne. Treba si ho pribaliť do kabelky, pretože vydrží 4 hodiny, čo nie je málo, ale ani príliš veľa. Okolie si ho však všimne.

Výšivku - traktoristu som včera večer dorobila. Dnes večer mám ťažkú úlohu. Budem si vyberať niečo nové. Mám to sťažené, pretože stále mi na iPade nejde internet. S tým musím počkať na mojich synov a to bude ešte dosť dlho. Asi až do augusta, kedy príde domov Miško, od ktorého som iPad dostala.





Slnka je málo, nahradte ho svojim úsmevom na tvári!
Daniela

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára