pondelok 16. júna 2014

Dnešný pracovný deň

V piatok bol môj manžel so synovcami v hore po drevo. Drevo bude na zimu do našej pece v kuchyni. Môj manžel sa však pri ňom zahrieva viackrát. V hore pri pílení na metrovicu a nakladaní na traktor, dnes pri kálaní dreva, neskôr pri jeho pílení a potom pri rúbaní. Nakoniec sa drevo dostane do kuchyne a budem sa zahrievať hlavne ja. Každému, kto si stavia dom, odporúčam, nech si dá postaviť v kuchyni murovanú pec. Je to hotový balzam na nervy. Naša pec je síce stará, pretože aj náš dom je starý (zdedili sme ho po svokrovcoch), ale nedala by som si ju.  Aj v lete pri ochladení (napríklad včera) si v nej prekúrim, aj na nej navarím. 

Dnes sa manžel pustil do kálania, zastihla som ho však až na konci práce. Urobila som pár fotočiek hlavne pre naše deti, nech vidia, že sa ešte stále o seba vieme postarať:










Dnes ma prekvapila Lenka. Je to moja neter, dcéra mojej sestry Amálky. O nej som už písala viackrát. Keďže bola staršia o 19 rokov, jej dcéra Lenka je vlastne akoby moja sestra mladšia o dva roky a štyri mesiace. Spolu sme vyrastali, potom sme sa na pár rokov rozdelili. Ja som odišla študovať, potom sa Lenka vydala a odišla za manželom do Trebišova. Ale po 6-7 rokoch prišli bývať do Dolného Kubína a opäť sme boli spolu. Po úmrtí mojej sestry sme k sebe ešte viac priľnuli a teraz nevieme bez seba ani existovať. Ona má ešte otca, môjho švagra Michala, ktorého často spomínam. Chodieva k nemu viackrát týždenne, stará sa o neho, pretože je málo pohyblivý. Ja okrem nich dvoch už z rodiny nemám nikoho. Teším sa však z mojich štyroch detí a jedného vnuka a samozrejme z manžela!!! 

Lenka ma prekvapila tým, že som ju dnes znenazdajky začula prihovárať sa nášmu jazvečíkovi Borovi. Prišla autobusom, čo sa stáva málokedy. A doniesla mi krásne dva mini klinčeky! Posedeli sme si spolu von pri káve, porozprávali sa. Keď odišla, klinčeky som si presadila do kvetináčov. Veru áno, sama som to urobila! Začalo ma to celkom baviť a rozhodla som sa, že si ešte kúpim nejaký kvietok. Dúfam, že klinčekom sa bude dariť, majú ešte veľa púčikov:









Včera večer som sa po dlhšej prestávke, zapríčinenej horúčavami, opäť dala do vyšívania. Pribudlo mi čo-to, dnes večer pokračujem:



Všetkým ďakujem za návštevu, ak sa ešte vrátite na môj blog, potešíte ma! Prajem vám pekné letné dni!
Daniela


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára