piatok 18. júla 2014

Detský biblický tábor

Celý večer som vyšívala košík s ružičkami. Musím sa priznať, že som musela aj párať. Ale výsledok je dobrý:



V našom cirkevnom zbore máme takmer dva roky mladého, aktívneho a sympatického pána farára. Už minulé leto pripravil počas letných prázdnin pre deti biblický tábor. Keďže boli mimo domova, zúčastnili sa ho väčšie deti. Tento rok pán farár zorganizoval denný tábor a tak sa ho zúčastnili malé detičky, najmladšia Sofia má len štyri roky. Pánovi farárovi pomáhalo s deťmi pár tých už väčších detí a každý deň aj niektorá z mamičiek. 

Na celý týždeň mali pripravený zaujímavý program. Počula som ich jeden deň hrať loptové hry v obecnom športovo-relaxačnom centre, videla som ich hrať sa v Parku Martina Kukučína, včera boli na výlete na Oravskej priehrade. Previezli sa loďou na Ostrov umenia. Dnes mali dohodnutú návštevu našich včielok. Manžel im porozprával o dôležitosti včielok pre prírodu a človeka. Zdôraznil im, že včielok sa nemusia báť. Útočiť začnú iba vtedy, ak ich vyrušia pri práci.  Vysvetlil im, ako majú chodiť v ich blízkosti. Potom im včielky ukázal cez sklenený diel v zadnej časti úľa. 

Deti mali záujem o včielky a tešili sa, že si môžu dať na hlavu včelársky klobúk. Janka sa nebála ísť so mnou k úľom aj bez klobúka. Malý chlapček, ktorého meno ani neviem, si doma číta knihu o včelách a mal na manžela aj pár otázok. Možno nám v dedine rastú mladí včelári.












My nie sme členmi cirkvi. Tak ako nestranná môžem lepšie zhodnotiť prácu cirkevného zboru. Myslím si, že príchodom mladého pána farára a novým cirkevným dozorcom sa práca zboru oživila. Už to nie je len o nedeľnej účasti na Službách Božích. Správne!

Ďakujem vám za čas, ktorý ste mi venovali čítaním môjho blogu! Príďte opäť!
Daniela


2 komentáre: