streda 9. júla 2014

Tour de Europe

Dnes sa v našej dedine zastavil zaujímavý človek . Pochádza z Lotyšska (Latvia), má 74 rokov a už desiate leto trávi cestovaním na bicykli po Európe. 

Dnešný deň je celý upršaný, ak by sme nešli s manželom do Dolného Kubína, ani by sme nevyliezli z domu. To by sme ani nevedeli, že máme v dedine návštevníka. Videli sme ho z auta. Sedel na autobusovej zastávke. Mysleli sme si, že je to podomový predavač nejakých nepotrebných vecí. Keď sme sa vracali po 2,5 hodinách, bol ešte stále na tom istom mieste.  Nedalo nám a manžel išiel na výzvedy. 

Zo správ, ktoré doniesol manžel o neznámom človeku, som ostala riadne prekvapená. Dnes som podstúpila malý chirurgický zákrok na palci na nohe, takže som nemohla ísť na "pokec" s cestovateľom. Škoda. Ale manžel mi všetko zreferoval a aj odfotografoval. Symbolicky sme mu na cestu aj  prispeli.









Pri rozhovore bol otvorený, porozprával o živote doma i na cestách. Súhlasil s tým, že napíšem o ňom príspevok na blogu. Veď prečo by sa bránil blogu, keď bol už aj objektom reportáže BBC News! Našla som to, pozrite si 
                                  TU

Takže dnes som sledovala nie len Tour de France, ale aj Tour de Europe. A večer si pozriem ešte futbal. Včera to skončilo blamážou pre domácich. Bolo mi ich aj ľúto, ale taký je šport. Uvidíme dnes. 

Pri mojom výbere programu v telke sa aj mne dobre športuje s ihlou v ruke (ľavej). Pozrite sa:



Ďakujem za návštevu, príďte zas!
Daniela

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára