nedeľa 3. augusta 2014

Schondorf am Ammersee

Dnes bude málo písania, ale veľa obrázkov. Nedeľné poobedie sme strávili na výlete v dedinke pri jazere - Schondorf am Ammersee. Nachádza sa 36 km od Mníchova. Dedinka mi poskytla kopu objektov na fotenie:











super bránička!

slnenie kačiek
o maliarovi, z roku 1876

tu to vyzerá na búrku, našťastie z toho nebolo nič











šachovnica s figúrkami
na terase pri kapučíne
modelka a model :))
Cestou naspäť sme sa zastavili ešte v Blumenau. Je to mestská časť Mníchova. Miško tam chodieva lietať na vrtuľníkoch. Vrtuľník mal v aute, tak neodolal. Ja a Maxík sme išli na prechádzku po poli kvetov. Teraz je pole vysadené gladiolami, slnečnicami a georgíňami. Kto potrebuje kyticu kvetov, zastaví pri poli auto a vyberie si, ktoré sa mu páčia. Gladioly a georgíne ešte len začínajú kvitnúť a slnečniciam treba ešte dosť slniečka, aby rozkvitli. Predsa tam akurát bola pani a veru si urobila krásnu kyticu. Zaujímavé je platenie. Pri poli je cenník a pokladnička. Každý zaplatí toľko, koľko si zoberie kvetov. Neviem, čo by majiteľ kvetov našiel v pokladničke po zbere u nás? Žeby nič? Alebo takmer nič? Myslím si, že iná možnosť nie je! Podobne to majú aj so zeleninou.














Ďakujem za návštevu! Záujemkyne o vyšívanie sú sklamané, nič nevyšívam. O to viac ma teší, že ste sa aj tak zastavili na mojom blogu. Teším sa na vás aj zajtra!
Daniela

4 komentáre:

  1. Jednym slovom nadhera... Najviac ma dostalo pole s kvietkami, s tym som sa teda este vobec nestretla :) A podoba Miska s Maxom ma zrazila na kolena :)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Great pictures! Your model is so cute :D
    Thank you for sharing such precious moments with us!

    OdpovedaťOdstrániť