pondelok 23. mája 2016

Ostrov umenia

Nevyšívam. V škole mi začal ten ťažší týždeň, ale aspoň poobedia si chcem doma  užiť s deťmi a hlavne s vnukom Maxíkom. Má už vyše 14 rokov, ale stále si výborne rozumieme. Týmto vzácnym chvíľam musí ustúpiť moja vášeň - vyšívanie :-)

Teraz, keď už máme v dome nočný pokoj, všetci sú vo svojich "brlôžkoch" o poschodie vyššie, môžem otvoriť svoj NB. Blogovanie si neodpustím :-)

Výstavba Oravskej priehrady bola dokončená v roku 1953. Jej napustením bolo zatopených päť dedín. V Slanici bol kostol a priľahlý cintorín na kopci, z ktorého vznikol ostrov. Pretože tu Oravská galéria vystavuje zbierku historických plastík pochádzajúcich zo zaplavených farností, stal sa Ostrovom umenia.

Každá výletná loď má na ostrove zastávku a za vstupné 1€ sa dá stráviť v nádhernom prostredí aspoň polhodinka:






































Nech sa vám darí!
Daniela

10 komentárov:

  1. Danuško,jsem Ti chtěla už napsat k minulému příspěvku,kde je ostrůvek s kostelíčkem?Jsme tam byli,když děcka byly malý.A teď vidím,že kostelík pořád stojí!to je nádhera!!
    Přeju pěkný den!!Z.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdeni, tak to Oravu poznáš! Ale veď ty si cestovateľka aj teraz!
      Pááá

      Odstrániť
  2. Danielka ... tam je prekrasne ... na Slanickom ostrove som nikdy nebola, ale urcite ho teraz navstivim ... V tom slnku a bez ludi vyzera ako oaza pokoja ... vedela by som si predstavit stravit tam cely den ... :-) Aj stavby a exponaty su velmi pekne ... dakujem za priblizenie ... U nas dnes prsi, ale som rada, dazda treba ... prajem ti krasny den ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri, fakt je polhodinka na pobyt na ostrove málo. napadlo ma, že keby idem sama s mužom, dohodnem sa s kapitánom, že nás tam nechá a zoberie až s ďalším turnusom. Pri peknom počasí si tam viem predstaviť oddych na deke v chládku niekde na kúsku, kde ľudia nejdu, a je tam aj také.
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danielko, zase jsem si při prohlížení tvých krásných fotek uvědomila, jak krásnou krajinu máme všude kolem a nikdy všechno nestihneme uvidět. Moc se mi líbí citát, že Bůh je láska.... Krásné!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu, Libuška, naša Zem je nádherná a vôbec si ju nevážime! A už vôbec sa nám nepodarí vidieť veľa. Ja teda toho moc nenacestujem, na dovolenky chodiť mi nevychádzalo, ale aspoň v telke pozerám na cestopisy :-)
      Pááá

      Odstrániť
  4. Tak na prehliadku tohto prekrásneho ostrova som už úplne zabudla alebo to bolo tak, že som to kvôli mdlobám vtedy nevnímala a bolo mi jedno čo sa tam nachádza...si ma potešila fotkami, vidím o čo som pred mnohými rokmi prišla. Dani, uži si rodinky a veľa síl do ďaľších dní. pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, tak to ti bolo ozaj moc zle, keď si ani nepamätáš na ostrov! Ale ja to chápem, každý máme z niečoho strach až fóbiu. Som rada, že si sa na tú krásu pozrela mojimi očami!
      Pááá

      Odstrániť
  5. To musi byt zajimava vystava :-)
    xx

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Radka, veru je zaujímavá a hlavne tá atmosféra miesta je fascinujúca.
      Pááá

      Odstrániť