streda 22. februára 2017

Trocha so smútkom

Ďakujem vám za komentáre! Som veľmi rada, že srdiečka mali u vás úspech, to poteší :-)

Začala som s novou výšivkou, ale dnes som veru nevyšívala s radosťou. Vidieť to, krížikov mám málo:



Už noc na dnes som mala zlú. Spánok nie a nie prísť, mysľou sa mi preháňali papiere. Áno, papierovanie ma prenasledovalo :-)

Dnes sme mali v škole druhý opravný termín maturitných skúšok. Dlhé roky je to moja starosť, ale už mám toho dosť, nedá mi to už ani spávať. Zaspala som až niekedy nad ránom a o šiestej mi už zvonil budík :-(

Maturitnú skúšku z anglického jazyka si po druhýkrát zopakovali 3 žiaci, 2 dievčatá a jeden chlapec. Jedna z dievčat ju zas nespravila. Nuž, a to ma trápi celé poobedie. Celé štyri roky štúdia (respektíve ne-štúdia) vyšli nazmar. Myslím si, že keby sa od septembra denne pripravovala, učila, dnes by to dopadlo inakšie. Ale dievčina sa neučila, pretože pracuje, zariaďuje si byt, na ktorý si zobrala  hypotéku. Prečo niektorým mladým záleží na vlastníctve vecí a nie vedomostí? 

Nejdem tu písať o všetkom, čo sa mi hlavou preháňa, napíšem len ten záver: Už som v škole povedala, že na konci školského roka dávam výpoveď. Učím od septembra 1979 a je mi ľúto, že v posledný rok môjho učiteľovania som sa musela dožiť takejto smutnej udalosti :-(((

Keďže nemám žiadne foto z vážnej udalosti školského dňa, nafotila som aspoň moju dnešnú večeru:

hrianka s cesnakom a na ňu paprikovo-paradajková pomazánka
k tomu šťava z pol citróna a pol pomaranča zaliata vodou



Deň bol smutný nielen v škole. Počasie nepridáva na dobrej nálade a tak sa o ňu musíme postarať inakšie. Ja som si rozžiarila aspoň môj čajový "dejchánek":





páči sa vám?


Nech sa vám darí!
Daniela

7 komentárov:

  1. That sounds so frustrating about the school situation, Daniela. My sister teaches at a high school in Boston and wants to retire so badly. But, she is only 53--she will have to work a few more years.

    Enjoy your new stitching project--it is very pretty!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielka, nebuď v smútku....nemôžeš riešiť veci iných...ak sa tak rozhodla, tak je to jej život, darmo budeš hovoriť ľudom čo je pre nich dobré, keď to tak necítia. Neboj príde čas, keď si školu dokončí...lebo ju bude potrebovať... na výšivku sa teším...tak šup šup nezaháľaj :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vlastniť sto hrnčekov, to nie je vlastníctvo vecí? Vy sa dohovoríte po anglicky? A prečo vynášate problémy svojich žiakov takto na verejnosť? Trochu ohľaduplnosti by neuškodilo. So zcdl súhlas, netreba riešiť druhých - dievča pracuje, chce si zariadiť byt, hádam založiť rodinu... načo by jej bola maturita z aj, keby bola niekde doma nezamestnaná, na krku rodičom?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Daniela, try not to worry about the girl. It is her life and she has made her choice. Your heart is in the right place :)
    Great new start on your stitching project.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, vím, že je ti to líto a že tě to mrzí, i když na tom neneseš vinu, rozumím ti. Moje děvčata to mají také tak, ale je na každém, jak se připraví. A ty už půjdeš do důchodu nebo končíš jen tam a budeš učit jinde? No, jsem až moc zvědavá, promiň.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Och Danka ... nie je dobré takto si nosiť starosti domov ... a hlavne tak veľmi si to pripúšťať ... povedz si, že je to jej život, a predovšetkým by to malo trápiť jej rodičov ... Súhlasím s názorom, že raz si tú maturitu urobí a bude si búchať hlavu, že to nestihla v čase, kedy to mala urobiť ... Dnes ti je už určite lepšie, urob si znovu radosť tvojimi výšivkami, šáločkami, dobrým čajom a blogovaním ... maj sa dobre, paa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danielka, máš srdiečko na pravom mieste. Nie všetky veci môže človek ovplyvniť, aj keď ho mrzia. Je pekné, že sa zamýšľaš aj nad problémom iného človeka, aj keď by si nemusela. Neboj dievčinka sa určite nestratí. Srdénka sú krásne, papa

    OdpovedaťOdstrániť