utorok 4. júla 2017

Pustili sme sa do toho!

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Nové vyšívanie zatiaľ nemám. Musím zas prejsť pinterestom. Tam sa vždy nájde veľa predlôh. Mám čo robiť :-)

Ukončila som druhý pár papúč:





V zime sme sa s manželom rozhodli, že urobíme zmeny v našom bývaní. Máme veľký dom, ale obývame len spodné podlažie, kde je dvojizbový byt. Na hornom podlaží je trojizbový byt, ktorý sme prispôsobili deťom. Danka a Jurko tam majú svoje izby a Maťko a Miško s Maxíkom obývajú ďalšie dve miestnosti, ktoré pôvodne boli kuchyňa a obývačka. Deti sú vo svete a domov chodia len na dovolenku. 

Posledné 4 roky vyšívam, šijem a už aj štrikujem a na to potrebujem priestor. Rozťahujem sa v kuchyni. Niekedy to u nás je tak, že sa nemáme ani kde naobedovať, lebo jedálenský stôl funguje ako krajčírsky :-)

A ešte jeden problém mám. Dve zimy kúrime novým, vraj ekologickým kotlom. Predtým sme mali elektrické kúrenie, ale to neúnosne zdraželo, tak sme hľadali niečo iné. Nové kúrenie je dobré,  výhrevné, lacnejšie, ale sa z neho akosi práši. Zdá sa mi, že mi to neprospieva. Ďalší dôvod niečo riešiť :-)

Východisko je jediné - presťahovať sa hore. Tam sa za 22 rokov zmenilo len to, že deti vyhadzujú moje stariny zo skriniek a nahrádzajú ich svojimi knihami :-)

Ak chceme ísť bývať hore, musíme celý byt vyprázdniť a zrekonštruovať. Včera som teda, ako čerstvý dôchodca, začala. Prvá to schytala obývačka, knihy v nej:

nábytok z roku 1976 :-)
aj hore boli knihy v dvoch zástupoch, už som ich časť vyniesla a potom mi napadlo, že treba fotiť :-)
v skrinkách dnu sú tiež knihy
takto v igelitkách som ich nosila dole do komory



Skrinky majú nové miesto, v humne:




Ešte sme len na začiatku a ja som unavená tak, že ma bolí celý človek. Keď bude byt prázdny, začne práca pre odborníkov. Bude to hrozné, ale nutné. Dúfam, že na Vianoce hotové :-)

Dnešný čaj:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

11 komentárov:

  1. Danka --no máš čo robiť!!!!!....ale počkaj ...ako Ťa bude tešiť výsledok!!Tak prajem veľa,veľa síl

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A to si včera ani TDF nepozerala? Práve včera? Tie práce vám nezávidím, prajem veľa síl.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. No teda, pořádné sousto jste si vzali na prázdniny! Ale zase to budete mít pěkné a já držím palce, aby se vše stihlo do Vánoc. Hodně sil! Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Oj, to je práce !!! Hlavně taky dost odpočívejte... ono se to nezblázní..
    Až budete mít hotovo.. vezmeš si papučky, nohy na stůl, čajíček a něco hóódně dobrého .
    Danielko, tak se držte.
    PapaJ.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielka, nech vám rekonštrukcia víde podľa predstáv, aj keď si to určite vyžiada veľa energie a nervov. Poznám to, niečo podobné sme prežívali pred niekoľkými rokmi, keď sme sa sťahovali do domu. Ale potom ten príjemný pocit z nového...na nezaplatenie. Vtedy sa zídu aj tie papučky.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dani, verim, ze na rekonstrukciu neostanete dami ... Deti pridu na dovolenku a prilozia ruky k dielu ... Ani sa nenazdas a budete kolaudovat ... Len toto vypratavanie ... to si musite urobit sami ... Prajem vsetko dobre, nech praca ubuda ... Ahoj L.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Looks like a lot of hard work for you in the coming months but then you will have a lovely home!! Great reward :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dobrý den,Danka som Vaša obdivovatelka Mirka ,máte krásnu prácu aj ja vyšívam ,prajem Vám vela síl pri prerábaní...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tiež želám veľa energie do tejto roboty a absolútne súhlasím s Jarkou, že ani oddychovať sa nesmie zabúdať, lebo ako veľmi milo napísala - "ono se to nezblázní" (úplne sa s tým stotožňujem celkovo). ☺No a potom sa v tých milých papučkách bude úžasne prechádzať vo vynovenom dome.☺ Držím palce, nech to ide "od ruky". pá

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Aké pekné papučky si uštrikovala...budú sa hodiť do obnoveného domu...budete to mať určite pekné a hlavne vynovené a tie knihy sú super, náš dom je tiež plný kníh a dcéra je priam maniačka na knihy aj teraz po svokričke zostal kopec kníh lebo tá bola veľká čitateľka tak sa už chystáme doniesť ich k nám len neviem kde ich všetky dáme...určite ich však nevyhodíme, držať knihu, listovať v neja čítať, je úplne iné ako čítať na internete že? Dani tak veľa zdravia a síl aby ste to všetko zvládli, už sa teším na to keď uvidíme ako ste všetko vynovili...ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Good luck with reorganising your home, my dear.

    OdpovedaťOdstrániť