utorok 6. marca 2018

Srdiečko, ... bravčové :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Dnes sa mi už dalo aj vyšívať:




A aj niečo uvariť. Blíži sa MDŽ, tak srdiečko, i keď len bravčové :-)

na kocky nakrájané bravčové srdiečko
cibuľa, kyslé uhorky, horčica plnotučná a francúzska, nové korenie, bobkový list, cesnakový granulát,
a chýba mi tu ešte rasca, červená paprika a soľ


Na cibuli, rasci a uhorkách som dusila srdiečko, pridala bobkový lis a nové korenie (tie si presne spočítam a po uvarení ich vyberiem), soľ, potom aj červenú papriku a nakoniec cesnakový granulát, podliala vodou z kyslých uhoriek a vodou, po lyžičke z oboch horčíc, zahustila som smotanou s lyžicou hladkej múky:



k srdiečku miesené zemiaky (páči sa mi český názov - šťouchané) s maslom
dobrú chuť!

Najviac ma potešilo, že obed chutil manželovi. Už tretí týždeň ho trápi choroba a nechutí mu jesť. Určite zas schudol, vidím to na ňom. Zato mne chutí stále :-)

Dnes mám trocha zmeny, čaj nemám :-)





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

3 komentáre:

  1. Danka,
    výšivka Ti pomaličky pribúda...
    Bravčové srdce nevarievam, iba kuracie, žeby som vyskúšala??? Vyzerá to výborne. Aj manželíkovi prajem skoré uzdravenie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka, ani predstavit si nevies aka som rada ze ti je uz lepsie... Lebo ked som videla tie antibiotika... Prave tieto urobili mojmu muzovi v tele pohromu, musel prestat s ich uzivanim... Pecen sa davala dokopy 2 mesiace... Ale nechcem ta strasit, kazdy sme ini a doktori vedia co robia... Teda, aspon by mali vediet... vsak ano... Dani, ta vysivka bude fantasticka ... A o muza sa lepsie stataj... hi hi... nech je opat fit ... :))) pa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielka,koukla jsem na tvůj odkaz,kde píšeš srdiečko..bravčové a vidím výšivku,tak jsem si nedovedla rychle představit,co myslíš..:-D a vidím zadělávané srdíčko.To jsem už nevařila strááášně dlouho. Určitě vám chutnalo.
    A taky vám přeji brzké uzdravení.Bohužel,někdy je třeba brát i ty brufeny a podobné neřádstva.Tak věřím pomůžou a neuškodí!!!
    pa Dáša

    OdpovedaťOdstrániť