streda 15. januára 2014

Štyri ročné obdobia I

Tak týmto motívom začal môj projekt vyšívania obrázkov pre mojich kolegov a priateľov zo školy, v ktorej učím. Na letnej návšteve Majky som povedala, že som začala vyšívať a Soňa sa vyjadrila, že ona by tiež mala začať, že už roky túži mať obrázok štyroch ročných období. Ale povedala, že sa k tomu neprinúti a ja som sa teda ponúkla, že jej ho s radosťou vyšijem. Neskôr som sa rozhodla, že to neostane len pri tomto jednom obrázku a začal tak môj niekoľkomesačný projekt.
Ja osobne mám rada všetky štyri ročné obdobia. Príroda je úžasná v každom z nich. Veľmi rada sa túlam po okolitých kopčekoch.  Rada sledujem zmeny prírody s pribúdajúcim, respektíve ubúdajúcim, denným svitom a to v každom počasí. Nevadí mi dážď, sneh, vietor, či horúce letné slniečko. Príroda je vždy nádherná, ponúka mi  pokoj, hladí moju dušu, dokáže ma zbaviť negatívnych myšlienok........
Tento rok však akoby sa príroda pobláznila. Je január a na Orave nie je sneh, nemrzne, kopčeky sú zelené, zvieratká pomýlené. Vtipkári hovoria, že je tu tak zle, že už aj zima odišla do Ameriky! Ja sa nesťažujem a zostávam (hahaha). Sedím v kuchyni každý deň, načúvam praskaniu v peci, triedim myšlienky a počítam krížiky. Večer pustím telku, ale moc nevnímam, čo tam ide. No nie je mi fajn? Sama sa čudujem, že aj po piatich mesiacoch som oduševnenou priateľkou tupej ihly. 
Na internete som našla veľa motívov na zobrazenie štyroch ročných období. Vyberalo sa mi ťažko. Ale keď som našla tento motív, bolo rozhodnuté. Až v polovici vyšívania som zistila, že obrázok bude veľký, že to vlastne bude obraz. A výsledok je takýto:










Ďakujem tým, ktorí si pozreli moju prácu, ktorí sledujú môj blog.
Všetkým prajem pekný deň!
Daniela 

7 komentárov:

  1. Obrázek je nádherný, přesně moje krevní skupina :-) Gratuluji k vyšití!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádherná práca, určite obraz potešil.
    Krásny večer,
    Aďka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. dobry den, narazila som na Vas blog a velmi sa mi pacia Vase motivy, aj tento a rada by som ho vysila detom.. viete mi prosim poradit, kde zozeniem predlohu. dakujem velmi pekne. Nada

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to teda neporadím, ja vyšívam z iPadu a tam si sťahujem už vyšité obrázky z blogov, alebo z Pinterestu. Je to dosť čudné vyšívanie, ale predlohy kupovať je pre mňa dosť drahé a nemám možnosť ich kúpiť v kamennom obchode, iba cez net a to je dosť ťažko, keď do toho nevidím.
      Tu je link na môj Pinterest:
      https://www.pinterest.com/danibenc/

      Ak ešte niečo chcete vedieť, rada vám poradím. Môžete mi napísať rovno na môj email:
      daniebenc@gmail.com

      Ďakujem vám za návštevu blogu!
      Páá

      Odstrániť