sobota 21. júna 2014

Dva: U Lenky, Na stretnutí

Niečo o mojej neteri Lenke som písala tu. Lenka má narodeniny aj meniny koncom marca. Tento rok som to mala s darčekom pre ňu jednoznačné - vyšila som jej obrázok. Poznám, čo sa jej páči, takže s výberom obrázka som to rýchlo zvládla. Vyšívala som ho asi dva týždne. Bola som rada, že darček pochválili aj jej dve dcéry - Lenka a Mirka. Keď obrázok už visel aj na svojom mieste na stene, medzi ďalšími tromi menšími, odfotila som si to u nej v kuchyni.








Včera som bola, ako som už viackrát písala, na pomaturitnom stretnutí po 40-tich rokoch. Bola tam veľmi dobrá atmosféra. Je úžasné, ako sa aj po toľkých rokoch vieme dostať do nálady, akoby sme boli naposledy spolu len včera. Ako sa spolu vieme zabávať, smiať sa zo situácií, ktoré prebehli pradávno a mi ich vieme zažívať opäť. Každý z nás si pamätá na nejaké iné situácie, dokážeme ich interpretovať a navodiť presne tú atmosféru, ktorá nás ovládala vtedy. 

V dospelom živote som tiež spoznala množstvo ľudí, ale takú grupu ľudí, ako sme my, študenti IV. C, neporazí nič.  A najkrajšie je, že si to všetci dokážeme aj uvedomiť a aj si otvorene povedať. Napríklad ja: Som absolútny hudobný antitalent, nikdy a nikde si nedovolím zapojiť sa do spevu. Medzi mojimi spolužiakmi mi to nerobí žiadny problém. Spievali sme totiž veľmi často a veľmi veľa, pretože dvaja naši chlapci boli a sú výborní hudobníci a speváci. Gitary patria k nim ako košele, bez nich to nie sú oni. Nikdy mi nebolo dané najavo, že spievam príšerne, ani pred 40-timi rokmi, ani teraz na stretnutí. 

Za toľké roky sme, na našu škodu, mali stretnutie iba druhýkrát. Nevedeli sme sa zhodnúť iba na jednom - kedy bolo to predchádzajúce. Niekomu sa zdalo, že pred 10-timi, iným, že pred 15-timi, mne sa však zdá, že pred 13-timi rokmi, teda v roku 2001. Ale my sme sa ani na tomto nepohádali,  veď na tom nezáleží. Povedali sme si však niečo podstatné - na ďalšie stretnutie už tak dlho čakať nebudeme! Prečo si tých niekoľko spoločne strávených hodín nedopriať častejšie? Teším sa už teraz!

Moje vyšívanie ostalo nedotknuté aj dnes. Trocha som dospávala prebdenú noc. Mne sa nestáva, žeby som prišla domov ráno o 6:15! 

Ďakujem vám, že ste sa zastavili aj dnes na mojom blogu, verte, že ste tu vítaní každý deň!
Daniela


5 komentárov:

  1. Krásne slová, pohladili dušu, ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. https://www.youtube.com/watch?v=HmBEWkUWeo8&index=2&list=PL464DEC250858CD81

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Очень красивая вышивка! Прекрасно!!!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť