sobota 14. júna 2014

Štyri police s knihami

V novembri 2013 sme boli blahoželať našej kolegyni k životnému jubileu. Ja som jej k sviatku vyšila obrázok s policou kníh v anglickom jazyku. Bol to vlastne jeden z prvých obrázkov môjho projektu - Výšivky pre mojich kolegov v škole. O čosi neskôr som začala písať aj tento blog, môžete si pozrieť tu

Obrázok sa páčil viacerým. Rozhodla som sa teda vyšiť ho aj novej kolegyni, angličtinárke Juliáne. Aj Soňa si ho vedela predstaviť vedľa svojej knižnice, páčil sa moc aj mne samotnej a tak som vyšila ďalšie, rovno štyri. 

Ten štvrtý som podarovala našej Alenke. Je to manželka synovca môjho manžela. V minulosti sme boli blízke kamarátky. V súčastnosti sa nám cesty akosi rozdelili. Nie žeby sme si nerozumeli, nedajbože sa pohnevali! Alenka začala študovať na vysokej škole (už aj úspešne skončila), v našej dedine si postavila krásny domček jej dcéra Mirka, do rodiny jej pribudol rozkošný vnúčik........... A deň má stále len 24 hodín!

V januári mala Alenka okrúhle narodeniny a tak som jej bola k nim blahoželať. Čím dnes viete niekoho prekvapiť, potešiť? Myslím si, že je ťažké zohnať taký darček. Ale ručnej práci sa snáď zaradujeme viaceré. Kedysi pred rokmi, hádam tak dvadsiatimi piatimi, som jej tiež podarovala malé vyšívané obrázky. Milo ma prekvapilo, keď aj teraz som jej ich videla visieť na stene. 

Dva z obrázkov s knihami sú na paname kúpenej ešte pred tridsiatimi rokmi. Jeden je vyšitý po šírke a druhý po dĺžke. Takže jeden je širší a kratší a druhý je vyšší a užší. Druhé dva sú na dnešnej paname. Tá je tkaná hustejšie a tak sú tieto obrázky viditeľne menšie. Všetky sú totiž vyšívané cez dve nitky. 

Dnes som ukončila zverejnenie môjho projektu. Práca na ňom mi trvala od augusta 2013 do marca 2014. Za ten čas som vyšila pre mojich kolegov 22 obrazov a 5 vrecúšok. Vyšívam však ďalej. Opäť niečo na darovanie, ale niečo aj pre seba. 










Moje konštatovanie:  Som rada, že som začala v decembri písať tento blog, že som našla tému, ktorá tvorí niť môjho blogu, že si pri jeho písaní zaspomínam na niektoré príhody zo života,  že sa našli ľudia čítajúci môj blog, že si jeho písaním vypĺňam voľný čas dôchodcu pracujúceho na čiastočný úväzok, že som si vďaka blogovaniu našla mnoho ľudí z celého svete, ktorých život sledujem a že ................., dalo by sa ešte čo-to napísať!

Ďakujem vám  za pozornosť! Budem najšťastnejšia, ak uvidím, že sa na môj blog vraciate!
Daniela


2 komentáre:

  1. Tak tomu sa hovori, ze mate sikovne rucicky :) Vzdy sa tu rada vraciam, nevynechala som ani jeden prispevok :) A velmi tesim co nove prinesiete... Prajem krasnu nedelu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Mirka, potešila si ma, že ma tak poctivo čítaš! Ja si tvoj blog tiež rada prezerám.
      Aj tebe želám peknú nedeľu a tiež celé leto, užívajte si ho spoločne!

      Odstrániť